Recenze nový várky prken GIRL skateboards - Sean Malto 8"

Vydáno: 23.11.2021

Jak je u nás zvykem, zkoušíme na web přinášet recenze nových produktů na našem trhu, které sem dováží distribuce AMB. Novinkou je čerstvá várka zboží od GIRL skateboards, ve který najdeš spoustu skvělých tvarů a designů a taky fajn kousky, který zaručeně oživí tvůj šatník. Z hromady došlých desek jsme vytáhli pro model Sean Malto, který se namontoval, a vyrazilo se testovat.

 

Desky GIRL skateboards a jejich edice "Knocknout" a "93 till"

 

Společnost GIRL je na trhu už neuvěřitelných 28 let a po celou dobu své existence poctivě dotuje skateboarding a co dostává, to i vrací. Jejich tým se skládá ze známých jmen, jako jsou Niels Bennett, Tyler Pacheco, Simon Banerot, Grifin Gass, Sean Malto, ale i z legend jakou jsou Rick McCrank, Mike Caroll, Mike Mo, Jeron Wilson nebo třeba Rick Howard. GIRL vysílá do světa její dceřiná, distribuční společnost Crailtap, která se stará o distribuci dalších spojených a spřátelených značek, jako jsou například Chocolate skateboards nebo Royal trucks. Nová várka desek, GIRL skateboards,  která dorazila na eshop Ambassadors.eu obsahuje kromě pár jednotlivých kousků i dvě edice s názvy „93 Till“ a „Knockout“.

 

No a právě z edice „93 Till“ pochází i testovaný promodel Sean Malto. Tenhle kousek je 8“ široká a 31.875“ dlouhá kráska vybavená OG concavem. Ten by se dal přirovnat k lehce mělčímu klasickýmu medium concavu, na který jsme zvyklí z desek Ambassadors. Přesně takový skateboard jsem před touhle deskou sundal a měl úplně stejné tvary. Přesedlání bylo proto o to snazší a společně jsme si padli do oka na první dobrou. Plusem navíc byla i nižší hmotnost nový desky, takže se popilo hned od začátku o poznání líp.

 

Rozbalování nový desky je vždycky radost

 

Obě patky desky mají příjemný a širší tvar, takže až si uvelebíte nohu na trik, tak jeho kopnutí je krásně vedeno přesně tím směrem, kudy potřebujete a flipování je příjemnýho od prvního kicku.

 

Vlastnost, která prošla dobrou zkouškou, byla pevnost a pružnost desky. Ta se ani o píď nehnula, ani nezměnila a deska zvládala veškerý dupání, skákání a lítání se stále stejnou čerstvostí a to, že občas ty dopady nevěstily nic dobrýho, pokaždý podržela.

 

Na test desky byl bohužel omezený čas a tak se po dobu jednoho týdne se musely stát sessions téměř každodenní, což ale není nikdy na škodu, protože skejtovat se chce pořád. Vzhledem k ročnímu období a zaměstnání se skejt kromě nočního olliečkování nepodíval pořádně na street a byl ježděný hlavně v hale s betonovou podlahou. Párkrát se ale samozřejmě stalo, že deska podjela a vzala to nosem přímo do rohu bedny nebo do railu, ale zatím se po žádným nárazu nijak nerozštípla ani nijak výrazně nepoškodila.

 

Deska se po týdnu fest ježdění ani nehnula

 

Důležitou vlastností je taková ta malá psychická podpora, která tkví v pocitu, že se člověk vozí na pro modelu s krásným tvarem a výdrží, za kterým stojí společnost působící desetiletí ve vodách profesionálního skateboardingu. To hlavu při ježdění trošku podpoří, ale zase nečekejte, zase zázraky. Během testování se Maltův Fs Crooked nedostavil. Jako bonus budiž přičteny k dobru pěkný stickerky šouplý pod fólií.

 

Za 20 let skejtování se pod nohama objevila spousta brandů a bez diskuzí je třeba říct, že Girl patří určitě mezi ty nejlepší, který kdy byly ježděný. Svojí hmotností, tvary a pružností udělá jistě radost spoustě skejtrů, kteří se rozhodnou si pod svoje nohy nějaký Girl kousek pořídit.

 

To mohu s čistým srdcem jen doporučit. Desky GIRL skateboards koupíte na eshopu Ambassadors.eu