MČR 2021 - Martin Pek vítězem letošního MČR!

Vydáno: 26.09.2021

V neděli 26. 9. nás čekalo vyvrcholení letošní závodní sezóny. Na programu byly totiž semifinále a finále všech kategorií v rámci druhého pokračování Super víkendu skateboardingu. Ten zahrnoval Mistovství ČR ve skateboardingu, Junior ČSP a taky pražskou zástavku World Rookie Tour.

Tomáš "Liška" Stejskal vyhrál sobotní kvalifikaci streetu - na kompletní výsledky a fotogalerii ze soboty se dostaneš po kliknutí na fotku / Foto: Jirka Novosád 

KOMPLETNÍ LIVE SCORING NAJDEŠ ZDE!

Na této stránce Czechskateboarding najdete všechny výsledky jak MČR, tak i výstupy plus výsledky ze série ČSP Junior 2021.

 

Finále - Street U9

Nedělní program odstartovali nejmladší účastnici celého víkendu. Po sobotní kvaldě bylo na programu rovnou finále Streetu U9, do kterého se probojovala šestice nejlepších. Nedělní skejtování nakonec nejlíp sedlo Matějovi Seberovi, který si vyjezdil první místo

Finálové výsledky kategorie Street U9 / Dostupné z: liveheats.com

 

Semifinále + Finále - Street U14

Jako další byla na řadě kategorie Street U14, kde bylo nejprve nutné odjet semifinále. Do semi postupovalo dvacetdva nejlepších riderů, ze kterých se do finále dostalo pouze osm nejlepších. V semifinále se nejlépe vedlo Hynkovi Laštovkovi, ale ve finále se mu už tolik nedařilo. První místo si nakonec vybojoval Alexander Rajna, za kterým skončil Alexander Blažek a třetím se stal Filip Folkmann.

Finálové výsledky kategorie Street U14 - výsledky semifinále najdeš na tomto odkazu.

 

Finále - Park U9

Finálový den se nevyhnul ani bazénu aka kategorii Park. Tam to opět vykopli nejmladší, tedy kluci ve věku do devíti let. 

Finálové výsledky kategorie Park U9 / Dostupné z: liveheats.com

 

Finále - Park U14

Jako další si kategorii park zajeli kluci do 14 let, kde se sešlo šest nejlepších riderů ze včerejšího dne. Adam Slavičinský obhájil své prvenství z kvaldy i ve finále, na druhém místě skončil Ondra Kovalčík a třetí místo obsadil Alexander Blažek.

Finálové výsledky kategorie Park U14 / Dostupné z: liveheats.com

 

Finále - Street Ladies U14

Další částí závodu bylo dívčí finále streetu v kategorii U14. Tam se ze sobotní kvalifikace probojovala čtveřice nejlepších holek, ze kterých si prvenství vyjezdila Laura Žáčková a obhájila tak i prvenství v kvaldě.

Finálové výsledky kategorie Street Ladies U14 / Dostupné z: liveheats.com

 

Finále - Street Ladies

Na řadě je finále streetu holek bez věkového omezení, kam se ze včerejší kvalifikace dostal čtveřice nejlepších. Prvenství z kvalifikace úspěšně obhájila Tonča Bakošová, za kterou skončila vítězka Streetu Ladies U14 Laura Žáčková a třetí místo si vyskejtovala Kristýna Dušátková.

Finálové výsledky kategorie Street Ladies / Dostupné z: liveheats.com

 

Finále - Park Ladies

Poslední kategorií letošní ženské účastí bylo finále v bowlu. Do toho postoupila Tonča Bakošová, která ve finále obsadila třetí příčku, na druhém místě skončila Anna Sedlářová a první místo z kvalifikace obhájila Kamila Zawadská.

Finálové výsledky kategorie Park Ladies / Dostupné z: liveheats.com

 

Semifinále + Finále - Park U23 + Dospělí

Po finálovém heatu žen už přišly na řadu kategorie mužů. Jako první přišlo na řadu semifinále parku, ve kterém se sešlo třináct nejlepších riderů z kvalifikace. V semifinále se bylo na co koukat, ale i tak mohlo do finále postoupit pouze šest nejlepších. Mezi nimi nechyběly stálice jako Jurda nebo Jan Tomšovský, ale i nadcházející generace, kterou zastupoval třeba Tobiáš Jirovec. Ten celé semifinále vyhrál a svoje prvenství obhájil i v samotném finále. Za Tobiášem potom skončil na druhém místě právě zmiňovaný Martin Jurášek a třetí flek bral Jan Tomšovský.

Kompletní výsledky ze semifinále i finále kategorie Park U23 + Dospělí najdeš na tomhle odkazu.

 

Semifinále + Finále - Street U23 + Dospělí

Po odjetí posledních triků v bowlu nás čekalo už pouze vyvrcholení programu na streetu, kde byla na pořadu poslední kategorie - Street mužů. Po včerejší kvaldě bylo jasné, že se dneska bude na co koukat! A to se potvrdilo už v semifinále, kdy bylo potřeba vybrat z dvaadvaceti riderů pouze osmičku nejlepších, kteří se utkají o titul mistra České republiky. 

Semifinále ovládl Jirka Houka, za kterým se umístil Honza Navrátil a třetí místo bral Martin Pek. Liškovi, který včera bral první flek, skejtování v semi stačilo na poslední postupové místo do finále.

Kompletní výsledky semifinále kategorie Street U23 + Dospělí najdeš na tomhle odkazu.

V napínavém finále nebylo do posledních chvil nic jistého a pořadí se díky systému docela střídalo. Po napínavých pokusech se ale nakonec všechno rozseklo a první místo, a zároveň i titul mistra ČR, si odnáší Martin Pek! Na druhém místě skončil Jirka Houka a třetí místo patří Tomášovi Stejskalovi! 

Martin Pek se stal letošním vítězem MČR / Foto: Jirka Novosád

 

Kompletní výsledky finále kategorie Street U23 + Dospělí najdeš na tomhle odkazu.
Gonzales over the hip. / foto: Jan Kopřiva
Tonča ve sminu. / foto: Jan Kopřiva
Záhul airlines. / foto: Jan Kopřiva
Jurda over the hip. / foto: Jan Kopřiva
Tobiáš to prostě zabil, i touhle 270 přes roh. / foto: Jan Kopřiva
Lukáš Daněk a jeho flip ve stylu je to vůbec líp?. / foto: Jan Kopřiva
Jirka Houka se postaral o super show, kam přispěl i 360 flipem. / foto: Jan Kopřiva
Liška a fakie flip. / foto: Jan Kopřiva
Honza Navrátil v bluntu. / foto: Jan Kopřiva
Houči flip frontside boardslide. / foto: Jan Kopřiva

Foto: Jan Kopřiva