MČR 2021 - Sobota ve znamení kvalifikací!

Vydáno: 25.09.2021

Poslední zářijový víkend slibuje pořádnou nálož skateboardingu! Na programu je totiž Super víkend skateboardingu 2, během kterého se odjede Mistovství ČR ve skateboardingu a zároveň se dozvíme, kdo se stane celkovým vítězem Junior ČSP a taky se odjede pražská zastávka World Rookie Tour. Máme se na co těšit!

Super víkend skateboardingu 2!

Po propršených dnech se alespoň na víkend - zatím to tak alespoň vypadá - umoudřilo počasí a po pátečních přípravách a trénincích nás čeká sobota, která se nese v duchu kvalifikací. Pokud se nedostanete na Štvanici, abyste si užili pořádnou porci skvělýho skejtování naživo, díky hodnocení prostřednictvím platformy Liveheats můžete sledovat průběžné výsledky online, takže vám už nic neuteče!

KOMPLETNÍ LIVE SCORING NAJDEŠ ZDE!

 

Přes aplikaci Liveheats se do závodu přihlásilo na 170 jezdců a na místo se sjeli kluby z celé ČR, kde je třeba zmínit moravskoslezskou partu čítající na třicet skaters, nebo partu z Jihlavy a všem patří respekt za účast na letošní sérii ČSP Junior, která měla celkem pět zastávek a svoje finále má právě na letošním MČR.

Níže najdete výsledky z jednotlivých kategorií a také fotogalerii, za kterou vděčíme Jirkovi Novosádovi.

Hynek Laštovka - Foto: Jirka Novosád

 

Kvalifikace

Street U9

Celý kvalifikační den vykopli mlaďoši, konkrétně kvalifikace kategorie U9 na streetu, ve které se sešlo čtrnáct riderů. Z nich potom vzešlo šest nejlepších, kteří postupují do nedělního finále! Skoro dvacítka prcků se toho vůbec nebála a k vidění byly i flipy a polety z harrachovskýho skokánku. Největší bordel ale sklidil teprve čtyřletej Erik.

Kompletní výsledky kvalifikace kategorie Street U9 najdeš na tomhle odkazu.

Street U14

Po kvalifikaci nejmladších týpků se odjela i kvalifikace street kategorie U14. Do závodu se nakonec zaregistrovalo 43 riderů, ze kterých se muselo vybrat pouze 22 nejlepších, kteří budou během zítřka bojovat o postup do finále, kam se dostane pouze osmička nejlepších.

Kompletní výsledky kvalifikace kategorie Street U14 najdeš na tomhle odkazu.

Park U9

Po street kategoriích juniorů přišel na řadu bowl/park. U kategorie do devíti let se nakonec ve štvanickém bazénu sešlo pět riderů, ze kterých postupovala TOP 3 do zítřejšího finále.

Kompletní výsledky kvalifikace kategorie Park U9 najdeš na tomhle odkazu.

Park U14

Ve věkové kategorii do čtrnácti let se potom v bowlu sešlo o poznání více riderů a bylo se na co koukat! Ze třinácti skejtrů se do zítřejšího finále dostala šestice nejlepších.

Kompletní výsledky kvalifikace kategorie Park U14 najdeš na tomhle odkazu.

Street Ladies U14 

V kvalifikacích se samozřejmě nemohlo zapomenout ani na holky. V kategorii do čtrnácti let se sešlo celkem devět holek, ze kterých postoupily čtyři nejlepší do zítřejšího finále.

Kompletní výsledky kvalifikace kategorie Street Ladies U14 najdeš na tomhle odkazu.

Street Ladies

Kompletní výsledky kvalifikace kategorie Street Ladies najdeš na tomhle odkazu.

Park Ladies

Zkrátka nezůstaly ani holky, které se rády svezou v rádiusech! Do bowlu/parku se nakonec zaregistrovala čtveřice holek, ze kterých tři nejlepší postoupily do nedělního finále.

Kompletní výsledky kvalifikace kategorie Park Ladies najdeš na tomhle odkazu.

 

Park U23 + dospělí

Po ženské kvalifikaci v parku už přichází na řadu chlapi. Bowl se jel ve spojení U23 spolu s dospělými a na startovce se sešlo dohromady 24 více i méně známých jmen, mezi kterými nemohl chybět ani Martin Jurášek, Jan Tomšovský nebo třeba Jakub Jarolím. Ze čtyřiadvaceti riderů postoupilo dvanáct nejlepších do zítřejšího semi, ze kterého se bude vybírat osmička nejlepších finalistů.

Kompletní výsledky kvalifikace kategorie Park najdeš na tomhle odkazu.

Street U23 + Dospělí

Celý sobotní kvalifikační program vyvrcholil kvalifikací MČR mužů. Do kvaldy se zaregistrovalo přes čtyřicet riderů, mezi kterými nechyběla ani jména jako Martin Pek, Tomáš Stejskal, Kristián Nguyen, Lukáš Daněk, Honza Navrátil, Honza Malý, Jirka Houka nebo třeba Vilém Jakeš. Celou kvaldu ovládl Liška, který byl ještě před pár dny v Barceloně. Na druhém místě pak skončil těsně Jirka Houka a třetí flek bral Martin Pek. Zbývající postupující do zítřejšího semifinále (Top 22) najdeš níže.

Kompletní výsledky kvalifikace kategorie Street Muži najdeš na tomhle odkazu.