R.I.P. Matyáši. . .

Vydáno: 14.06.2019

Matyáš Volek. Těžko ho popsat jedním slovem, nebo jednou větou. Jestli měl někdo skejta v srdci, tak to byl právě Matyáš. Nic nebylo dostatečně daleko, nebo vysoko. Co šlo to zkusil skočit, přeletět. Bohužel, už nic z toho neuvidíme. Matyáši, užívej Skate Heaven a v článku najdete pozvánku na Rozlučkovou s Matyášem.

Událost na Facebook.com.
Událost na Facebook.com.




Tahle zpráva je strašně smutná, jako každá zpráva o komkoliv koho znáte a zjistíte že už se s ním nikdy nepotkáte. Matyášovým rodným hoodem jsou Říčany u Prahy a na svět se poprvé podíval v roce 1990. Jeho doménou byly radiusy, ale cokoliv co se dalo dělat na skejtu mu prostě nebylo cizí. Asi nejvíc ho měl člověk zafixovanýho v přeletu mezi bazénama ve Strašnicích, nebo na Bright, kde mu při ollie z mega překážky tleskal celý Flip team. A Matyášova reakce? Roztrhaný triko vytáhnul přes hlavu a objel celý skatepark s mávajícím trikem v ruce. Všichni kolem standing ovation. A co zkusil kdysi Petr Löwy u Federálu, to dotáhnul právě Matyáš.

Kromě skejtování, hodnějšího člověka by jeden těžko pohledal. A vlastně kolega, kuchař, což bylo v poslední době co jsem od něj viděl na FB. Matyáš laboroval s ramenem, nevím jestli ze skejtu nebo ze snowboardu a v posledních letech jsem ho nevídal. Těžko říct co vedlo k tomu co se stalo a teď už je to jedno. Užívejme každýho dne.

Až pojedete někdy v raidusu, vzpomeňte si na Matyáše a jeho kousky. A i kdybyste ho neznali, přidávám sem do článku něco z jeho skateboardingu, který mi zůstane v hlavě navždy. A určitě na Matyáše vzpomenem v letošním FOTRovi.

Matyáši, díky moc že jsme se znali, hodně jsi mi pomohl, však ty víš a určitě nebudu sám. Rok 2019 nebude zas tak úplně veselej jak jsem si na začátku myslel.

Polet u federálního shromáždění zde.

Polet v Berlíně.
Polet v Berlíně.



Over the pyramid v UnO Battle. Over the pyramid v UnO Battle.