Sheckler, Pudwill, Foy, ... aneb hvězdný Red Bull tým ovládl Štvanici (report + rozhovory)

Vydáno: 27.12.2022

Na středu 28. září sice připadá státní svátek (a to Den české státnosti), ale na letošní rok nám přibyl taky obrovský skate svátek. Na pražskou Štvanici totiž dorazil našlapaný skate tým Red Bull, včetně hvězd jako Ryan Sheckler, Torey Pudwill, Felipe Gustavo, Jamie Foy, Zion Wright, Alex Sorgente nebo Margie Didal. A my vám nyní přinášíme kratší report, a hlavně video včetně rozhovorů s Ryanem Shecklerem, Felipe Gustavem, Torey Pudwillem, Jamie Foyem a Zionem Wrightem!

Oznámení téhle akce bylo asi pro většinu lidí jako malé Vánoce uprostřed září, protože takováhle sestava v České republice, to se moc často nepoštěstí. Takže očekávání byly vysoký!

 

Začátek celé akce byl naplánován na 10:30, kdy se otevřou brány štvanického skateparku a následně po 11. hodině mělo začínat samotné demo, po kterém přišlo na řadu meet & greet s fanouškama a celou akci završila after party, kterou zajistil DJ Nobodylisten a Yzomandias.

 

Akce sice měla začínat až v 11 hodin, ale už po deváté se před vstupem do areálu začala tvořit fronta fanoušků, kterou neodradil ani vydatný déšť. Postupem času se ale ukázalo, že nápad vyrazit dřív a vystát si frontu se rozhodně vyplatil, protože jenom pár chvil po otevření bran areálu se obě tribuny hodně rychle zaplnily a v jednu chvíli se dokonce vstup do areálu z důvodu zaplnění kapacit nadobro stopnul. Takže jistota fleku na tribuně, to za to stopro stálo, protože pokud jste se nedostali do prvních řad nebo na tribuny, moc triků jste asi bohužel neviděli. 

 

Pár minut po 11 ale už dorazila dlouho očekávaná posádka Red Bull riderů. Ti se nakonec místo na rozhovory vrhli rovnou do skateparku a po rychlém cruisu štvanickým parkem a kratší představovačce jednotlivých riderů hned odstartovali našlapané demo. Stars jako Ryan Sheckler, Torey Pudwill, Felipe Gustavo, Jamie Foy, Alex Sorgente nebo Margie Didal začal lítat po parku, kde je ještě doplnil Maxim Habanec a Zion Wright kvůli zranění nakonec zůstal jenom u kamery.

 

Během zhruba 40 minut skejtování padaly vraždy a na většině riderů bylo vidět, že svý triky mají prostě na litry. Felipe Gustavo si cruisil parkem a na áčku dělal na každej nokick crux, pak přidal na rozježdění třeba fs flip přes hydrant, ss fs flip ze schodů, kde přidal nakonec i ss bs kick a na hubbě si pak odškrtl svůj signature ss kick bs nogr. Oproti tomu Alex Sorgente totálně zabil největší rádius v parku. Jamie Foy se celkem logicky hnedka zabydlel na railech na centrálu, kde vrátil například bs do huga rev zpátky nebo třeba fakie ollie do ss fs nogr. Torey Pudwill přihodil nollie backside flip přes hydrant, Gustavo Ribeiro vracel spoustu techniky a nemohl chybět ani signature crux nokick na railu. Jedním z nejočekávanějších z riderů byl pro širokou veřejnost hlavně Ryan Sheckler a park mu hodně seděl. Za chvíli vracel backside kino přes hydrant nebo bs lipo na bariéře plus spoustu triků v rádiusech. Pak ale přišel čas na jeho signature trick, ke kterýmu mystickej centrál vyloženě vybízí - kino indy z rádiusu přišlo asi na třetí a to byl taky ender celého dema!

 

Po demu už přišel čas na to si ulovit fotku, podpis nebo rychlý pokec a pak už byl už na pořadu dne koncert a after party. Během dne ale postupně vyplynulo, že aspoň část riderů se má v plánu vydat na omrknutí Stalina. Počasí se nakonec umoudřilo, pršet přestalo, a kdo vyrazil na Stalina, rozhodně nelitoval. Tam se totiž sešli Jamie Foy, Torey Pudwill, Gustavo Ribeiro nebo Felipe Gustavo a jejich session se dala brát za druhý demo!

 

Celá akce byla skvělá a rozhodně se vyplatilo na Štváňu dorazit. My posíláme velké díky Red Bullu, že jsme dostali prostor s riderema udělat kratší rozhovory, které vám nyní přinášíme ve videu od Jirky Novosáda, kde si můžete připomenout i samotné demo!